ANTI-AGE

 

Päivät lyhenee ja aurinkokin leikkii aika useasti piilosta, niin voipi mieleen juolahtaa ettei sitä aurinkosuojaa nyt enää tarvitse hipiälleen levitellä. Mutta, mutta

PAHIN RYPPYJEN AIHEUTTAJA ON UVA-SÄTEILY

ja sille altistumme mekin täällä pohjolassa läpivuoden. Se tulee myös ikkunan läpi autoihimme, koteihimme..

Puhun aina mieluiten hoitolassanikin valosuojasta, enkä aurinkosuojasta.

UVB säteilyähän ei meillä kohta vähään aikaan juurikaan esiinny ja sen haittavaikutukset ihollemme ulottuukin muutenkin pääasiallisesti ihon uloimpiin kerroksiin, vain noin 5% pääsee tunkeutumaan verinahkaan asti.

Mielestäni meidän tulisi olla erityisen huolissaan UVA säteilystä, josta noin 50% pääsee tunkeutumaan verinahkaan asti, aiheuttaen pahimmillaan solumuutoksia (syöpää).

UVA-säteilylle altistumisen myötä sidekudos menettää kimmoisuuttaan, kollageeni säikeet hajoaa (sokeri aiheuttaa samaa), iho veltostuu ja paksuuntuu/parkkiintuu. Altistumme 100X suuremmalle UVA- kuin UVB-säteilylle.

Jopa 75-90%!!! ihon näkyvistä vanhenemisen merkeistä johtuu UV-säteilystä joten todellakin suurin osa ihon ikääntymisen merkeistä on ennenaikaisia. VAIN 10-25% rypyistä, juonteista, pigmenttimuutoksista ja muista ihon ikääntymisen merkeistä johtuvat sisäisestä vanhenemisprosessista.

Tämä tietohan on oikeastaan tosi hyvä.

AJATELLA miten paljon voimme ITSE vaikuttaa ihomme ikämuutoksiin, JEEEEEE!!! 🤸‍♀️💃😍

Joten tärkein ANTI-AGE tuote on ehdottomasti riittävä valosuoja. Minä suosin ihoystävällisiä ja turvallisia fysikaalisia valosuojia kemiallisten sijaan (aiempi blogikirjoitukseni aiheesta) Fysikaaliset suojat antavat hyvän suojan myös esim. sinivaloa vastaan. Itsehän olen ihan koukussa dermalogican Skin Perfect Primeriin josta saa kaikkien kaunistavien ominaisuuksien lisäksi vielä hyvän fysikaalisen SPF30 valosuojan kasvoilleen (blogikirjoitukseni tästä monipuolisesta tuotteesta)

Täältä näät hyvin pysäyttävän kuvan amerikkalaisesta rekkakuskista jonka toinen puoli kasvoista on huomattavasti enemmän altistunut suoralle UV-säteilylle.

blogikirjoitus

Näin syksyllä/talvella päivittäinen SPF15 käyttö riittää monesti hyvinkin, mutta jos on jo pigmenttimuutoksia, ulkoilee paljon, iho on erityisen herkkä, niin ilman muuta kannattaa käyttää suuremmalla (mieluiten fysikaalisella) suojakertoimella varustettuja tuotteita.

Ihonhoitotuotteissa on hyvä olla myös antioksidantteja antamassa soluille lisäsuojaa UV-säteilyä vastaan ja niitä kannattaa koko elimistön kannalta tankata suun kautta PAAAALJON; marjoja, yrttejä, vihanneksia, hedelmiä.. Erityisen hyödyllinen antioksidantti iholle on lykopeeni, jota saat papaijasta, vesimelonista kypsennetystä tomaatista.

D-vitamiini on tietenkin elintärkeä meille, mutta sanonkin aina; että ei kai sitä nyt pakko ole kuitenkaan kasvojen kautta yrittää elimistön tarvittavaa määrää saada tyydytetyksi ja tähän aikaa sitä emme vaan saa tarpeeksi täällä pohjoisessa, joten se pitää varmistaa muilla keinoin, esim puhdas+ D3-vitamiinisuihkeella.

Tunnelmallista, turvallista syksyä.

 

TUOTESUOSITUKSIA

Poimin tähän muutamia esimerkkejä, lisää vaihtoehtoja löytyy kaupastani 🥰

Jos ei tule joku päivä syötyä tarpeeksi terveellisesti/monipuolisesti niin purkista voipi hakea apua solujen antioksidanttien tarpeeseen (hyvä muutenkin näin flunssa aikaan) puhdas+ C-vitamiini; iso purkki, riittää hurjan pitkään.

iS CLINICAL  Eclipse SPF 50+  puhtaasti fysikaalinen valosuoja iholle joka tarvii maksimaalista suojaa UV-säteilyltä, alla kannattaa käyttää ravitsevaa seerumia sillä tämän vahvuus ei ole hoitavuudessa. Löytyy myös sävyllisenä.

iS CLINICAL Extreme Protect SPF 30 kehitetty alkujaan syöpäsairaalan potilaiden tarpeisiin. Hoitavin suurikertoimisella suojalla varustettu päivävoide mitä minulla on kosmetologi urani  (23v) aikana ollut asiakkailleni tarjota.

DERMALOGICA  Invisible Physical Defense spf30 tämänkin hoitoteho on useimmiten riittävä yksinään, tai hoitonestettähän suosittelen tietenkin kaikkien voiteiden alle (blogikirjoitus aiheesta). Erityisen hyvä herkemmälle iholle ja toimii loistavasti myös meikin alla. Puhtaasti fysikaalinen suoja.

DERMALOGICA  Skin Perfect Primer SPF 30 tästä yhdestä lempparituotteestani höpöttelinkin jo aiemmin. Puhtaasti fysikaalinen suoja.

BTB13  Antioxidant BB Cream SPF15 kotimainen loistava kevään uutuus tuote. Kevyesti väriä antava/tasoittava voide joka tuntuu ihanalta iholla. Tasoittaa pieniä juonteita ja tekee kasvoihin terveän maltillisen GLOW hehkun. Ihosta tulee kaunis kuin photoshopattu 🥰 Etenkin talvella tarvitsee alle hoitavemman voiteen tai voideseerumin. Puhtaasti fysikaalinen suoja.

Jos kaipaat pysyvämpää väriä kasvoillesi, niin oma lemppari itseruskettava on: BTB13 – Self-Tanning Toner joka vesimäisenä tuotteena on helppo levittää iholle vanulapun avulla tai sekoittaa käyttämänsä voiteen kanssa (voide kannattaa olla aika ”perusvoide” eikä tietenkään sovi sekotettavaksi vaikka minkä kanssa yhteen, selviää vain testaamalla kuinka yhdessä käyttäytyvät 😊)

 

BTB13 – Antioxidant BB Cream SPF15 tämän osa mieltää luonnonkosmetiikaksi ja toiset eivät 😊Kotimainen loistava keväällä tullut uutuus tuote. Kevyesti väriä antava/tasoittava voide joka tuntuu ihanalta iholla. Tasoittaa pieniä juonteita ja tekee kasvoihin terveän maltillisen GLOW hehkun. Ihosta tulee kaunis kuin photoshopattu 🥰 Etenkin talvella tarvitsee alle hoitavemman voiteen tai voideseerumin.

EKOPHARMA Helsinki – Herukka BB-voide SPF15 kevyen sävyn ja keskitason UV- suojan antava hyvin imeytyvä voide jonka alla kannattaa käyttää hoitavampaa voidetta tai ainakin voideseerumia.

Murumuru BB-Voide SPF15  on ihoa kaunistava voide, joka tuo kevyen sävyn ja hehkun kasvoille. Tuoksuu herkullisen toffeiselle.

ALGA MARIS – Teinte Beige tällä voitkin korvata meikin. Asettuu ja pysyy kauniina iholla, tätä kannattaakin käyttää niinkuin meikkiä, toinen voide siis tämän alle 😊

Pysyvämpää väriä kaipaavalle: Zuii ORGANIC – FLORA GRADUAL TAN FACE LOTION – Asteittain Ruskettava Kosteusvoide Kasvoille

 

Jos kaipaat perusteellisempaa infoa UV-säteilyn haitoista ihollemme, niin täältä sitä löytyy sivu kaupalla: https://www.stuk.fi/documents/12547/494524/ultravioletti-ja-lasers%C3%A4teily-kirja-luku-5.pdf/fb983d4c-7b22-4ce2-805b-ded87bcc8986

SKY-kosmetologi Eva Kankkunen

Jos olet Kuopion suunnalla, voit toki tulla shoppailutuntien aikana myös ostoksille hoitolaani 😍

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa