farfalla

Farfalla luo uusia standardeja luomukosmetiikalle

Eettisyys

Farfallan periaatteisiin on alusta asti kuulunut reilu kauppa. 
Farfalla ei osta luomua halvimmalla maailmanmarkkinahinnalla. Sen sijaan Farfalla sitoutuu viljelijöiden kanssa pitkiin viljelysopimuksiin ja pitää viljelijöitä yhteistyökumppaneina.

Farfalla harjoittaa hyväntekeväisyyttä

Reilun kaupan antaman taloudellisen hyödyn lisäksi Farfalla tuo viljelyalueen ihmisille myös muuta hyvinvointia: esim. Madagaskarilla Farfalla on kustantanut paikallisille hammaslääkäriaseman ja äitiysneuvolan. Farfalla myös rakensi tukevan sillan lasten turvallisen koulutien varmistamiseksi: tulvat huuhtoivat aiemmat sillat mukaansa aina sadekauden tullen. Laosiin Farfalla on toimittanut kouluihin kirjoja. Farfalla tukee naisyrittäjien toimintaa paikoissa, joissa se on haasteellista, esim. Sisilia ja Marokko. Tehtaallaan Sveitsissä Farfalla pitää huolta hyvästä työilma­piiristä.

Reilu kauppa

Farfalla tuntee tuottajat ja yhteisöt, jotka tuottavat heille reilun kaupan raaka-aineet. Raaka-aineita tuotetaan yli 40 maassa ympäri maailman. Farfalla käyttää ennakkomaksuja tukeakseen viljelyprojekteja, joissa he näkevät arvoa ja aitoa pyrkimystä ihmisen ja luonnon hyvinvoinnin lisäämiseen.

Ei eläinkokeita

Farfallan tuotteita ei testata eläimillä. Farfalla ei ole koskaan ollut mukana eläinkokeissa eikä ole pyytänyt mitään muuta tahoa toimimaan puolestaan tässä asiassa. Farfallan tuotteita ei myydä Kiinaan. 

Sopii vegaaneille

Suurimmassa osassa tuotteita on  Vegan -merkintä.

0% synteettisiä aineita – 100% luonnollisista aineista

Farfallan luomukosmetiikassa käytetään tuoksuina ainoastaan luonnollisia eteerisiä öljyjä, jotka usein ovat luomulaatuisia.  Säilöntä- ja vaahdottaja-aineina käytetään yksinomaan luonnollisia aineita. Farfalla ei käytä tuotteissaan lainkaan väriaineita, sillä ne eivät lisää tuotteiden arvoa.

0% silikonia, polyetyleeniglykolia (PEG), sodium laurate sulphatea, parabeeneja

Farfalla noudattaa luomukosmetiikan valmistuksen tarkimpia standardeja, eikä käytä silikonia tai polyetyleeniglykolia tuotteissaan. Nämä lisäaineet voivat säännöllisessä käytössä johtaa sekä iho- että yleisiin terveysongelmiin. Sodium laurate sulphate (SLS) ja parabeenit ovat synteettisiä vaahdottaja- ja säilöntäaineita, eivätkä Farfallan tuotteet koskaan sisällä niitä.

0% mineraaliöljyjä

Mineraaliöljyt muodostavat ihon pinnalle kalvon, joka saattaa estää ihoa hengittämästä ja jopa tukkia ihohuokosia. Farfallan luomukosmetiikassa käytetään vain korkeatasoisia ja tehokkaita luomulaatuisia kasviöljyjä.

Ei haitallisia reaktioita

Kaikki tuotteet ovat kliinisesti ja dermatologisesti testattuja (Dermatest) ja niille on myönnetty paras mahdollinen luokitus ”Erittäin hyvä”. Tämä tarkoittaa, etteivät tuotteet aiheuttaneet yhdellekään koehenkilölle epäsuotuisia reaktioita.

Ekologiset pakkaukset

Paras suoja tuotteelle on lasinen pullo tai purkki. Siksi Farfalla markkinoi luomukosmetiikan lasisissa astioissa. Lasi voidaan myös kierrättää helposti. Osa tuotteista pakataan kierrätettävistä muoveista valmistettuihin purkkeihin.
Lasipakkaukset on pakattava suojaaviin lisäpakkauksiin. Niitä käytetään myös välttämättömän informaation välittämiseen eri kielillä. Näissäkin pakkauksissa otetaan huomioon ympäristönäkökohdat: käytetty pahvi on 100% FSC -sertifioitua.

Pro Luonnonkosmetiikka

Farfalla on Pro Luonnonkosmetiikan jäsen.