Tietosuojaseloste

SKY-kosmetologi Eva Kankkunen/EwaSi noudattaa 25. toukokuuta 2018 voimaan tulleen EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation, GDPR) sisältämiä henkilötietojen suojaamista koskevia sääntöjä.

Tämä on SKY-kosmetologi Eva Kankkunen/EwaSi.n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen tietosuojaseloste. Laadittu 16.02.2020

KUKA VASTAA HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYSTÄ?

SKY-kosmetologi Eva Kankkunen/EwaSi

Y-tunnus 1189889-9

Vuorikatu 23, 70100 Kuopio, 040 5400858

YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA

SKY-kosmetologi Eva Kankkunen

Vuorikatu 23, 70100 Kuopio

shop@ewasi.fi

 SKY-kosmetologi Eva Kankkunen/EwaSi  YLLÄPITÄMÄT HENKILÖREKISTERIT

SKY-kosmetologi Eva Kankkunen/EwaSi  ylläpitää henkilörekisteriä verkkokauppa-asiakkaistaan (verkkokaupan asiakasrekisteri), hoitola asiakkaistaan (hoitolan asiakasrekisteri).  SKY-kosmetologi Eva Kankkunen/EwaSi huolehtii rekisterinpitäjän velvollisuuksista näitä rekistereitä koskien.

MIHIN KÄYTÄMME KERÄTTYJÄ TIETOJA?

Käytämme antamiasi tietoja toimiaksemme, parantaaksemme, ymmärtääksemme, muokataksemme, tukeaksemme ja markkinoidaksemme palveluitamme.

Keräämme tietojasi voidaksemme:

välittää sinulle tietoa ostoksestasi, kuten tilausvahvistuksen, toimitusta koskevaa tietoa jne.

toimittaa tilauksesi

periä sinulta maksu

asiakassuhteen ylläpito

olla yhteydessä asiakkaisiimme

asiakastuki

markkinointi

analysoida ostokäyttäytymistä

kehittää verkkosivustoa, maksutapoja ja maksuprosesseja

mielipide- tai markkinatutkimus

parantaaksemme palveluitamme

täyttää kirjanpitolain ja kuluttajansuojalain edellyttämät vaatimukset

lähettää tarjouksia ja tietoa

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on joko henkilön suostumus  tai rekisterinpitäjän oikeutettu etu edellä luetelluin perustein.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

MITÄ HENKILÖTIETOJA KERÄÄMME?

Tallennamme seuraavia henkilötietojasi:

Yhteystiedot kuten etu- ja sukunimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, syntymäaika, ja rekisteröitymistiedot (käyttäjätunnus ja salasanan tiiviste).

Asiakassuhdetta koskevat tiedot, kuten tuote- ja tilaustiedot, niiden muutokset, laskutustiedot, asiakaspalautteet ja yhteydenotot.

IP-osoite.

Käytetty maksutapa.

Mahdolliset muut suostumuksellasi kerätyt tiedot kuten valokuva ja sukupuoli.

Henkilötietojasi säilytetään sen ajan, joka on tarpeen lainsäädännön noudattamiseksi.

Osalle tietoa lainsäädäntö asettaa velvoitteita tiedon pidempiaikaiselle tallentamiselle, mm. seuraaviin tarkoituksiin:

Kirjanpitolaki määrittelee tiedolle pidempiä säilytysaikoja riippumatta siitä sisältääkö aineisto henkilötietoja tai ei

Kuluttajakauppaa koskevien vastuiden täyttäminen

Järjestelmien lokitietoa kerätään ja säilytetään lain edellyttämällä tavalla, jotta voimme tarjota lainmukaisen ja turvallisen verkkokaupan asiakkaillemme

Riittävien varmuuskopioiden ottaminen kaupan tietokannoista ja järjestelmistä tietojen turvaamiseksi, virhetilanteiden korjaamiseksi ja tietoturvan sekä jatkuvuuden varmentamiseksi.

MITEN KERÄÄMME HENKILÖTIETOJA?

Saamme henkilökohtaisia tietojasi kahdella tavalla: ilmoitat ne itse meille tai me keräämme niitä käyttäessäsi palvelujamme.

Tiedot, jotka ilmoitat meille itse

Tallennamme meille verkkokaupan tilauslomakkeella, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta,  tai hoitolan asiakastapaamisissa ilmoittamasi henkilötiedot, jotta voimme tarjota sinulle mahdollisimman hyvää palvelua. Tallennettavat tiedot saadaan säännönmukaisesti rekisteröidyltä itseltään.

Tiedot, jotka saamme käyttäessäsi palveluitamme

Jotkut tiedoista saamme jo silloin, kun vierailet verkkopalvelussamme.

KETKÄ SAAVAT HENKILÖTIETOSI KÄYTTÖÖNSÄ?

Maksuja käsitteleville yhteistyökumppaneillemme. Käytämme  SKY-kosmetologi Eva Kankkunen/EwaSi suorittamien maksujen käsittelyyn Checkout Finland Oy:tä (y-tunnus 2196606-6) joka on  osa OP Ryhmää.

Yhteistyökumppaneille, jotka huolehtivat tilausten toimittamisesta ja mahdollisista palautuksista.

KÄYTTÖANALYYSI

GOOGLE ANALYTICS

SKY-kosmetologi Eva Kankkunen/EwaSi  käyttää,Google Analytics -palvelua, joka on Google Inc. -yhtiön verkkoanalyysipalvelu. Google Analytics käyttää tekstitiedostoja, ns. evästeitä. Evästeet tallennetaan tietokoneeseesi ja ne rekisteröivät tiedot siitä, miten käytät verkkosivustoamme.

Nämä tiedot välitetään Yhdysvaltoihin Google-palvelimeen tallennettaviksi. Tällä verkkosivustolla Google lyhentää etukäteen IP-osoitteesi Euroopan unionin jäsenmaiden tai muiden Euroopan talousalueen sopimusmaiden piirissä. Vain poikkeustapauksissa täydellinen IP-osoite välitetään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Google laatii näiden tietojen avulla  SKY-kosmetologi Eva Kankkunen/EwaSi ja raportteja verkkosivuston käytöstä ja tapahtumista ja toimittaa niiden pohjalta muita verkkosivuston käyttöön ja internetin käyttöön liittyviä palveluita  SKY-kosmetologi Eva Kankkunen/EwaSi.lle . Tässä on kyse varsinkin tuotemainontaan liittyvistä toiminnoista, kuten demograafisten tekijöiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaisia palveluita koskevista Google Analytics -raporteista. Demograafisten tekijöiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaisia palveluita koskevissa Google Analytics -raporteissa käytetään Googlen keräämiä tietoja ja kolmansien palveluntarjoajien vierailijatietoja (esimerkiksi ikä, sukupuoli ja kiinnostuksen kohteet), jotka se on saanut kiinnostuksen kohteisiin liittyvän mainonnan kautta. Google välittää nämä tiedot tarvittaessa myös kolmansille osapuolille, jos laki edellyttää tätä tai jos kolmannet osapuolet käsittelevät näitä tietoja Googlen toimeksiannosta. Google Analytics -palvelun puitteissa selaimesi välittämää IP-osoitetta ei liitetä Googlen muihin tietoihin. Voit estää evästeiden käytön ja tallentamisen selainohjelmistosi vastaavalla asetuksella. Muista, että siinä tapauksessa et mahdollisesti voi käyttää kaikkia tämän verkkosivuston toimintoja koko laajuudessaan. Voit myös estää evästeen laatimien ja verkkosivuston käyttöä koskevien tietojesi (mukaan lukien IP-osoitteesi) antamisen Googlelle sekä näiden tietojen käsittelyn Googlen taholta. Sitä varten sinun täytyy ladata ja asentaa alla olevan linkin kautta selainliitännäinen: Selainlisäosa Google Analytics -palvelun deaktivointiin Mobiililaitteiden selaimissa tai vaihtoehtona selainlisäosalle, klikkaa tätä Link, kun haluat vastedes estää Google Analytics -palvelun tiedonkeräämisen tämän verkkosivuston sisällä. Tällöin laitteeseesi tallennetaan Opt-Out-eväste. Kun poistat evästeet, sinun täytyy klikata tätä linkkiä uudelleen. Googlen määräyksiä koskevat lisätiedot löydät osoitteesta: www.google.com/policies/privac…

SOSIAALISET MEDIAT

Sosiaalisessa mediassa olevilla sivuilla (Facebook, Instagram) tarjoan mahdollisuuden yhteydenpitoon kanssani. Nämä sosiaaliset mediapalvelut keräävät itse henkilökohtaisia tietoja esim. niihin luomasi profiilin tai ns. Social Plug-In -ohjelmien välityksellä, joita toteutetaan kolmansien osapuolien verkkosivustoille. Jos lähetät kyselyn näiden sosiaalisten medioiden kautta tietojasi käytetään vain kysymykseesi vastaamiseen ja niitä ei välitetä kolmansille osapuolille. Kun haluat olla minuun yhteydessä sosiaalisten medioiden välityksellä, sinun täytyy rekisteröityä näihin palveluihin. Tätä varten kulloinkin kyseessä olevan palvelun takana oleva yhtiö mahdollisesti kerää, tallentaa ja käyttää henkilökohtaisia tietojasi. En voi mitenkään vaikuttaa näiden tietojen lajiin, laajuuteen ja käsittelyyn.

FACEBOOK REMARKETING / RETARGETING

Tämä verkkosivusto käyttää sosiaaliseen mediaan kuuluvan Facebookin Remarketing-tageja. Verkkosivuston vierailun yhteydessä Remarketing-tagien kautta muodostetaan suora yhteys Facebook-palvelimen ja käyttäjän palvelimen välille. Tämän myötä Facebook-palvelimelle ilmoitetaan, millä verkkosivuillani käyttäjä on vieraillut IP-osoitteellaan. Facebook kohdentaa nämä tiedot käyttäjän henkilökohtaiseen Facebook-käyttäjätiliin. Nämä tiedot ovat käytettävissäni Facebook-mainontaa varten. Korostan, etten saa verkkosivustojen tarjoajana Facebookilta mitään tietoja välitettyjen tietojen sisällöstä eikä niiden käytöstä. Facebookin harjoittamaa tietojen keräämistä ja käyttöä, tähän liittyviä oikeuksiasi ja yksityisyytesi suojausmahdollisuuksia koskevia lisätietoja saat Facebookin tietosuojaohjeista nettiosoitteesta www.facebook.com/about/privacy/. Jos et halua, että Facebook kohdentaa kerätyt tiedot suoraan Facebook-käyttäjätiliisi, voit deaktivoida Remarketing-toiminnon ”Custom Audiences” kohdasta. Sitä varten sinun on kirjauduttava Facebookiin.

EVÄSTEET

Evästeet ovat pieniä tiedostoja, joita sivusto tai palveluntarjoaja siirtää tietokoneesi tallennustilaan selaimesi avulla (mikäli olet sallinnut tämän toiminnon). Evästeet antavat sivustolle tai palveluntarjoajalle mahdollisuuden tunnistaa vierailijan käyttämä laite- ja selaintiedot. Osa käyttämistämme evästeistä on pakollisia, jotta verkkokauppa toimii oikein ja halutulla tavalla. Evästeet esim. auttavat sivustoa käsittelemään ostoskorin sisältöä.

Evästeet lisäksi auttavat meitä ymmärtämään kiinnostuksenkohteitasi sivustolla edellisiin tai nykyiseen vierailuusi perustuen. Näin voimme palvella sinua paremmin verkkokaupassamme. Käytämme evästeitä myös saadaksemme parempaa ja tarkempaa tietoa sivustollamme tapahtuvasta liikenteestä ja vuorovaikutuksesta. Näin voimme tarjota entistä parempaa verkkokauppakokemusta tulevaisuudessa.

Käytämme evästeistä saamiamme tietoja markkinoinnin parempaan kohdentamiseen. Sivustomme käyttöä seurataan muun muassa Facebook Pixel – ja Google Analytics -palveluilla. Verkkokauppa-alustan evästeiden käytöstä voit lukea lisää täältä (englanniksi).

HENKILÖTIETOJEN SUOJAUKSEN PERIAATTEET

Henkilötietojen käsittelyssä noudatan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. SKY-kosmetologi Eva Kankkunen/EwaSi huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

KUINKA KAUAN TALLENNAMME HENKILÖTIETOJASI?

Emme koskaan käsittele henkilötietojasi kauempaa kuin mitä sovellettavan lain, asetuksen, käytännön tai viranomaispäätöksen mukaan on sallittua. Henkilötiedot tallennetaan ja niitä käsitellään EwaSi.n IT-järjestelmissä. Voit milloin tahansa ottaa meihin yhteyttä ja pyytää meitä poistamaan henkilötietosi.

OIKEUTESI

Voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti sinulla on oikeus tarkistaa rekisteriimme sinusta tallennetut tiedot ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedot korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Sinulla on myös oikeus siirtää tietosi toiselle rekisterinpitäjälle sekä pyytää meitä poistamaan kaikki sinua koskevat henkilötiedot rekisteristämme (”oikeus tulla unohdetuksi”).

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos koet, että rekisterinpitäjä ei ole noudattanut toiminnassaan soveltuvaa tietosuojasääntelyä.

Mikäli haluat tarkistaa sinusta tallennetut tiedot, vaatia niihin oikaisua, siirtää tiedot järjestelmästä toiseen tai ”tulla unohdetuksi”, pyyntö tulee lähettää meille kirjallisesti. Tarvittaessa meidän tulee pyytää pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Vastaamme pyyntöihin EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

Jos sinulla on mitään kysyttävää liittyen SKY-kosmetologi Eva Kankkunen/EwaSi.n tietosuojaan tai henkilötietojen käsittelyyn tai haluat käyttää edellä mainittuja oikeuksiasi ota yhteyttä shop@ewasi.fi