Frantsila

Frantsila on suomalainen perheyritys ja yrttien luomuviljelyn edelläkävijä Pohjoismaissa. Yritys on erikoistunut luonnonmukaisten, terveyttä edistävien tuotteiden valmistukseen vuodesta 1981, jolloin agronomit Virpi Raipala-Cormier ja Jim Cormier perustivat sukutilalle luonnonlääkintään keskittyvän Hyvän Olon Keskuksen.

Frantsilan pellot ovat olleet virallisessa luomuviljelyssä jo yli neljän vuosikymmenen ajan, vuodesta 1977.

Suomi on eräs maailman pohjoisimmista, puhtaimmista ja harvimmin asutuista maanviljelyalueista. Pitkät, valoisat kesäpäivät ja viileät yöt antavat yrteillemme ylivertaisia aromaattisia ja lääkinnällisiä ominaisuuksia verrattuna eteläisemmillä leveyspiireillä viljeltäviin yrtteihin.

Frantsilan tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään kansanlääkinnän perinteitä, ajanmukaisia tutkimuksia ja vuosikymmenten pitkäjänteisen työn kerryttämää kokemusta.

Kasvit kerätään käsin, kun ne ovat tuoreimmillaan ja elinvoimaisimmillaan, minkä jälkeen ne joko uutetaan tuoreena tai kuivataan nopeasti matalassa lämpötilassa kasvien luonnollisten ominaisuuksien säilyttämiseksi ja mikrobiologisen puhtauden takaamiseksi. Kasvien puhtautta ja tehoa testataan säännöllisesti.

Kuivatuista kasveista valmistetaan seoksia, uutteita, mausteita ja erilaisia ihonhoitotuotteita. Valmistuksessa käytetään hitaita ja hellävaraisia uuttamismenetelmiä jotta kasvien luonnolliset tuoksut, värit ja vaikuttavat aineet säilyvät lopputuotteessa. Frantsilan käyttämät öljyt ovat kylmäpuristettuja ja pääosin luonnonmukaisesti viljeltyjä.