Kuvaus
Sokerointimassa – MAKEA Sokeri MEDIUM
Medium sokerointimassa
Jäykkyydeltään keskimmäinen kolmesta Makean sokerimassoista. Soveltuu erittäin hyvin aloittelijoille kotisokerointiin. Sopivan jäykkyyden ansioista sokeri ei jää helposti ihoon kiinni, nappaa vahvemmatkin karvat ja on helposti käsiteltävää.
Kotisokerointi on helppo ja edullinen tapa poistaa karvat. Karvojen lisäksi se vie samalla mukanaan myös kuivuneen ihosolukon, tehden ihosta silkkisen pehmeän. Sokerointi sopii hyvin myös herkälle iholle eikä jätä jälkeensä kutinaa. Jo ensimmäisen sokerointikerran jälkeen ihokarvojen kasvu heikentyy ja karvat ohenevat, jolloin seuraava sokerointi on helpompaa ja kivuttomampaa.
MAKEA Sokeri voidaan lämmittää sokerilämmittimessä, mikrossa tai vesihauteessa.
Laadukkaat sokerointituotteet ammattikäyttöön sekä kuluttajille. Sokerointi on helppo ja hellävarainen tapa poistaa karvat kotona. Sokerointi sopii kaikille ihotyypeille – ja ihan jokaiselle karvoistaan eroon haluavalle!
Ohjeet sokerointiin
Helppouden vuoksi kaikki voivat onnistua sokeroinnissa kotona. Ratkaisevaa onnistumisen kannalta ovat laadukkaat tuotteet sekä oikeat tekniikat. Seuraavaksi opetellaan nämä yhdessä!
On tärkeää valita oikea sokerointimassa:
Hard: kasvot, kainalot & intiimialueet.
Medium: sääret, reidet, käsivarret, vatsa & selkä.
Soft: kokeneille sokeroijille; sääret, reidet, käsivarret, vatsa & selkä
Ennen sokerointia
Karvan tulee olla minimissään 2-3 mm pituista, liian pitkää karvaa ei ole. Karvaa ei tarvitse lyhentää ennen sokerointia. Ensi kertaa sokerointia kokeiltaessa suosittelemme karvan olevan korkeintaan yhden senttimetrin pituista. Pidempää karvaa voidaan sokeroida, mutta se vaatii hieman kokemusta.
Kuori tai kuivaharjaa iho samana tai edellisenä päivänä (kuorinta ei saa sisältää öljyjä).
Älä laita iholle viimeisen suihkukerran jälkeen lainkaan rasvoja, voiteita tai muita vastaavia tuotteita. Sokeroidessa ihon on parasta olla aivan luonnontilassa.
Sokerointimassan lämmitys
Lämmitysohjeet
Sokerointimassa muuttaa muotoaan lämmönsäätelyllä. Mitä lämpimämpi, sen löysempää sokeri on ja mitä viileämpää, sitä kovempaa sokeri on. Liian lämpimässä sokeri alkaa pehmenemään löysäksi ja käsiteltävyys heikkenee.
Sokerointimassa on vesiliukoinen. Jos sokeri tarttuu ihoon, eikä irtoa, sen saa lämpimällä vedellä huuhdeltua pois. Jos sokerimassaa tippuu pinnoille tai tekstiilille, sen saa helposti pyyhittyä pois lämpimällä vedellä.
Kun sokerointimassa on työstettävässä kunnossa, max. 35 asteista, massa hylkii vettä. Jos kätesi hikoavat, sokerointimassa ei pysy kädessäsi kiinni. Jos sokeroitava alue hikoilee, sokeri ei helposti tartu karvaan. Sokerointi voi olla ensimmäistä kertaa hieman kivuliasta ja jännittävää, joka saattaa aiheuttaa hikoilua. Kannattaa sokeroida mieluummin hieman viileässä kuin lämpimässä huoneessa.
Sokerointimassa lämmitetään ennen sokerointia, jotta massa on helposti muovautuvaa. Lämmityksen voi tehdä sokerinlämmittimessä, mikrossa tai vesihauteessa.
Lämmitys mikrossa
Sokeripurkki laitetaan kannen kanssa mikroon ja lämmitetään miedolla lämmöllä. Riippuen kuinka täynnä sokeripurkki on, sokerointimassaa lämmitys kestää 15 – 90 sekuntia. Mikrossa lämmittäessä täytyy olla tarkkana, ettei sokeri lämpene liikaa tai kiehahda vahingossa. Lämmitä AINA 15 sekunnin sykleissä ja tarkista sokerin koostumus aina tökkäämällä esim. lusikalla sokerointimassan keskelle tunteaksesi alkaako sokeri olla muovautuvaa. Jos sokeri pääsee lämpiämään liian löysäksi tai kiehahtaa, anna purkin jäähtyä pöydällä kunnes sokeri on sopivan notkeaa. Kerran kiehahtaminen ei juurikaan vaikuta sokerointimassan koostumukseen, mutta useampi kiehauttaminen muuttaa sokerointimassan koostumuksen.
Lämmitys vesihauteessa
Kaada astiaan tai tulpattuun lavuaariin kiehuvaa tai todella kuumaa vettä. Vesihauteen tulee peittää sokerointimassapurkista 2/3 osaa, purkin sisään ei saa päästää vettä. Anna sokerointimassapurkin olla vesihauteessa kunnes sokerointimassa on sopivan muovautuvaa. Vesihauteessa pidettävä aika riippuu veden lämpötilasta ja kuinka täynnä purkki on sokerointimassaa.
Jos purkin kansi on jumissa, välissä on luultavasti vain hieman sokerointimassaa. Lämmitä hetki purkkia, jotta sokerointimassa kannen välissä lämmetessään pehmenee ja kansi aukeaa helpommin.
Sokeroinnin aikana
Aloitetaan ensimmäinen kotisokerointi testaamalla tekniikkaa omaan reiteen. Reiteen on helppo harjoitella otteita ja tekniikkaan. Reisi on myös ergonomisesti helpossa kohdassa ja siinä on hentoa karvaa. Harjoitellaan vain etureisiin, takareidet on itseltä vaikeampi sokeroida.
Ohjeet
- Suihkuta puhdistusainetta vanulappuun tai baby wipesiin ja puhdista molemmat etureidet puhdistusaineella pyyhkien.
- Ripottele iholle talkkia ja levitä kädellä ohueksi kerrokseksi. Talkkia tuIee olla iholla tasainen vaalea pinta, ei ylimääräisiä kerrostumia.
- Ota lämmitettyä sokerimassaa samalla kädellä kuin kirjoitat, n. golfpallon kokoinen määrä sormenpäillä. Pidä sormenpäät lähellä sokeripurkkia, kunnes olet saanut pyöriteltyä sokerimassapallon ”siimat” sormenpäillesi. Pidä sormet koko ajan osoittaen alaspäin, muuten sokerimassa valuu kämmeneesi, josta et pysty enää sokerimassaa käsittelemään.
- Keskity ettet koske sokeriin toisella kädellä, vaikka se tuntuisi kuinka järkevältä. Tarvitset toisen käden ihon kiristämiseen ja tukiotteeseen.
- Laita polvi koukkuun ja kiristä vapaalla kädellä reiden ihoa.
- Laita sokerimassapallo sormenpäilläsi reiden alaosaan lähelle polvea ja lähde levittämään sokerimassaa iholle kämmenen pituiselle matkalle kuin raapisit ihoa. Sormet muodostavat aina levittäessä kouran. Näin sormilla saadaan painettua sokerimassaa riittävällä voimalla ihoon ja karvat pääsevät kiinnittymään sokerimassan sisälle. Levitettäessä sokeria, täytyy ihoa painaa sormenpäillä voimakkaasti, muuten karvat eivät tartu juuristaan.
- Kun olet levittänyt kämmenen pituiselle matkalle sokerin, nosta loppupäässä sormet irti ihosta ja palaa siihen kohtaan mistä aloitit sokerimassan levittämisen. Toista levittäminen vielä toisen JA kolmannen kerran. Jos menet laskuissa sekaisin, niin ei haittaa, vaikka levittäisit neljännen tai viidennenkin kerran. Kiristä vapaalla kädellä koko ajan ihoa kireäksi.
- Viimeisellä levityskerralla levitä sokerimassa noin 2-3 senttimetriä pidemmälle kuin mihin asti olet aikaisemmin sokeria jo levittänyt. Kun levität sokeria pidemmälle, avaa samalla hieman sormiasi kourasta lappeammaksi iholle, niin että painat isommalla alueella sormenpäillä ihoa.
- Pidä peukalo kämmenen sisällä, se ei saa osua sokeroitavaan ihoon.
- Paina voimakkaasti ihoa, kun olet lähtemässä repäisemään. Tee hyvin matala, mutta napakka repäisy ja laita sormet rauhallisesti takaisin kohtaan missä sokeria on. Muista kiristää vapaalla kädellä ihoa kireäksi.
- Taas levitä sokeria noin 2 senttimetriä pidemmälle kuin missä sokeria on ja toista matala, mutta napakka repäisy.
- Toista uudelleen, kunnes olet saanut koko sokerin pois. Laita aina repäisty sokeri edellisten päälle ja etene rauhallisesti eteenpäin.
- Mikään kiire EI ole. Sokeri ei tartu ihoosi hetkessä eli ensimmäisen repäisyn jälkeen kertaa mielessäsi mitä pitää tehdä ja laita rauhassa sokeroivakäsi sokerimassan päälle ja jatka seuraavaan repäisyyn.
- Sokeroitu alue näkyy ihossa hyvin, kun talkki on lähtenyt. Siirry sokeroimaan viereinen osio. Käytä samaa sokerimassaa, joka on kädessäsi.
- Huolehdi aina, että alue mihin levität sokeria, on huolellisesti ohuen talkkikerroksen peitossa. Muuten sokerimassa saattaa jäädä ihoon kiinni.
Kun sokerointitekniikka tuntuu sujuvan reiteen, siirrytään sääriin. Käytä samaa tekniikkaa. Säärissä on yleensä vahvemmat karvat ja ergonomian kannalta haastavampi alue. Siksi on tärkeää ensimmäisen kerran harjoitella sokerointia helpolla alueella kuten reidellä.
Tekniikka on sama, mutta voit ottaa hieman isomman sokerimassapallon. Sääriin on sopiva noin kahden golfpallon kokoinen määrä. Mutta voit myös siirtyä yhdestä golfpallon kokoisesta pallosta asteittain isompaan. Sokerointimassan määrää ei tarvitse heti lisätä.
Sokeroinnin jälkeen
Kun kotisokerointi on saatu onnistuneesti tehtyä, älä laita iholle samana päivänä rasvoja, voiteita tai vastaavia. Tämä voi tukkia auki olevat ihohuokoset. Käytä kosteutukseen sen sijaan Ruusuvettä, jolla saat samalla rauhoitettua ihoa.
Sokeroinnin jälkeen voit käydä saunassa tai salilla treenaamassa, mutta muista käydä heti suorituksen jälkeen suihkussa. Älä kuori ihoa parin päivän sisällä sokeroinnista. Jatkossa suositellaan kuorintaa kerran viikossa, sillä se ehkäisee karvojen sisään kasvua.
Muista nauttia huolettomuudesta: seuraava sokerointi on ajankohtaista ihmisestä riippuen 3-6- viikon päästä!
Yleisimmät pulmatilanteet
Sokeroitaessa voi tulla muutamia erilaisia pulmatilanteita, mutta niistäkin päästään seuraavien vinkkien avulla helposti yli.
Yleisin pulma sokeroitaessa on, että sokeri jää ihoon kiinni ja se ei irtoa repäisemällä. Testaa kutakin kikkaa vain kerran, jotta iho ei ärsyynny. Siirry aina seuraavaan kikkaan, jos edellinen ei toiminut.
Jos sokeri jää jumiin…
Sokerimassa irtoaa, mutta karvat ei…
- Varmista, ettei ihossa ole rasvoja tai voiteita. Nämä muodostavat karvaan kerroksen, johon sokerimassa ei pääse tarttumaan.
- Tarkista, että karva on tarpeeksi pitkää. Minimissään 2-3mm.
- Paina voimakkaasti sormenpäillä ihoa, jotta sokerimassa pääsee karvan juuren ympärille.
- Levitä vähintään kolme kertaa sokerimassa sokeroitavalle osiolle.
- Varmista, että sokeroitavalla alueella on talkkia.
Youtube.lta löytyy myös ohjevideoita
Vegaani, Hajusteeton, Väriaineeton, GM-vapaa, Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Soijaton.
Ainesosat: Fruktoosi, glukoosi, vesi.
Koska raaka-aineet voivat muuttua, en voi taata, että nämä listat ovat täydellisiä, ajan tasalla ja / tai virheettömiä. Tarkan ainesosaluettelon löydät tuotteen pakkauksesta.
Tuoteostoksille voit tulla myös hoitolaani: https://www.skykosmetologieva.fi/
Arviot
Arvosteluja ei vielä ole