Anti-Age - Blogikirjoitus ihosta

Anti-Age - Blogikirjoitus ihosta

 

Anti-Age tuotteita ajatellen, niin kaikista tärkeintä olisi käyttää valosuojaa päivittäin jos haluaa mahdollisimman tehokkaasti hidastaa/ estää kasvojen ihon ikämuutoksia. Sanana Anti-Age ei kuulu lemppareihini. Kotimainen ammattikosmetiikkasarja; BTB13 puhuukin Pro-Age hoitolinjasta ja se kuvastaakin minun mielestä oikein hyvin, että ikääntyminen ei ole jotain mitä vastaan pitää hurjana taistella, vaan pidetään huoli itsestämme, jotta meillä on hyvä olla ja säteilemme sitten hyvää oloa myös ulospäin. Minä haluan ainakin ikääntyä mahdollisimman vanhaksi ja tietenkin siinä matkan varrella jokunen kurttu tarttuu, kunhan pilke silmäkulmassa pysyisi matkan varrella mukana 🙂

PAHIN RYPPYJEN AIHEUTTAJA ON UVA-SÄTEILY

Ja sille altistumme mekin täällä pohjolassa läpivuoden. Se tulee myös ikkunan läpi autoihimme, koteihimme..

Puhun aina mieluiten hoitolassanikin valosuojasta, enkä aurinkosuojasta.

UVB säteilylle altistumme täällä pääosin vain vajaan puolen vuoden ajan ja sen haittavaikutukset iholle ulottuu muutenkin melkein kokonaan ihon uloimpiin kerroksiin, vain noin 5% pääsee tunkeutumaan verinahkaan asti.

Ihon ikääntymistä ajatellen, meidän tulisikin olla erityisen huolissaan UVA säteilystä, josta noin 50% pääsee tunkeutumaan verinahkaan asti, aiheuttaen pahimmillaan solumuutoksia (syöpää).

UVA-säteilylle altistumisen myötä sidekudos menettää kimmoisuuttaan, kollageeni säikeet hajoaa (sokeri aiheuttaa samaa), iho veltostuu ja paksuuntuu/parkkiintuu. Altistumme 100X suuremmalle UVA- kuin UVB-säteilylle.

Jopa 75-90%!!! ihon näkyvistä vanhenemisen merkeistä johtuu UV-säteilystä joten todellakin suurin osa ihon ikääntymisen merkeistä on ennenaikaisia ja täysin estettävissä. VAIN 10-25% rypyistä, juonteista, pigmenttimuutoksista ja muista ihon ikääntymisen merkeistä johtuvat sisäisestä vanhenemisprosessista.

Tämä tietohan on oikeastaan tosi hyvä.

AJATELLA miten paljon voimme ITSE vaikuttaa ihomme ikämuutoksiin, JEEEEE!!! 

Joten tärkein Anti-Age tuote on ehdottomasti riittävä valosuoja. Minä suosin ihoystävällisiä ja turvallisia, luonnollisia fysikaalisia valosuojia kemiallisten sijaan (blogikirjoitukseni aiheesta) Fysikaaliset suojat antavat hyvän suojan myös esim. sinivaloa vastaan (jolle altistut juuri nytkin). Itsehän olen ihan koukussa dermalogican Skin Perfect Primeriin josta saa kaikkien kaunistavien ominaisuuksien lisäksi vielä hyvän fysikaalisen SPF30 valosuojan kasvoilleen (blogikirjoitukseni tästä monipuolisesta tuotteesta)

Täältä näet hyvin pysäyttävän kuvan amerikkalaisesta rekkakuskista jonka toinen puoli kasvoista on huomattavasti enemmän altistunut suoralle UV-säteilylle. Ero on VALTAVA!

 

Pimeämpään vuodenaikaan riittää monesti SPF15 päivittäinen käyttö hyvinkin, mutta jos on jo pigmenttimuutoksia, ulkoilee paljon, iho on erityisen herkkä, niin ilman muuta kannattaa käyttää suuremmalla (mieluiten fysikaalisella) suojakertoimella varustettuja tuotteita.

Ihonhoitotuotteissa on hyvä olla myös antioksidantteja antamassa soluille lisäsuojaa UV-säteilyä vastaan ja niitä kannattaa koko elimistön kannalta tankata suun kautta PAAAALJON; marjoja, yrttejä, vihanneksia, hedelmiä… Erityisen hyödyllinen antioksidantti iholle on lykopeeni, jota saat esim. papaijasta, vesimelonista, kypsennetystä tomaatista, chilistä.

Jos ei tule joku päivä syötyä tarpeeksi terveellisesti/monipuolisesti niin purkista voipi hakea apua solujen antioksidanttien tarpeeseen (hyvä muutenkin vahvistamaan elimistön immuunipuolustusta ja stressin sietoa) puhdas+ C-vitamiini; iso purkki, riittää hurjan pitkään.

D-vitamiini on tietenkin elintärkeä meille, mutta sanonkin aina; että ei kai sitä nyt pakko ole kuitenkaan herkimmän ihoalueen, kasvojen kautta yrittää elimistön tarvittavaa määrää saada  tyydytetyksi. Pimeään vuodenaikaan emme sitä kuitenkaan saa tarpeeksi täällä pohjoisessa ja sen saanti pitää varmistaa muilla keinoin, esim. puhdas+ D3-vitamiinisuihkeella.

Sisäisesti voit ihosoluja auttaa myös kotimaisella No75- Kollageenijauheella joka silottaa juonteita, parantaa ihon elastisuutta ja kosteutta, sekä vähentävän pigmenttiläiskien muodostumista.

 

Tärkein Anti-Age raaka-aine on A-vitamiini

A-vitamiinin teho hidastaa/ ehkäistä/ korjata ihon ikämuutoksia huomattiin jo yli 100v. sitten ja se on edelleen kaikista tehokkain raaka-aine ihon ikämuutoksiin. Loistava myös aknen, ruusufinnin hoidossa ja kaikin puolin vahvistamaan ihoa. Mutta melkein jokaisen aikuisen iho kärsii A-vitamiinin vajeesta.

A-vitamiinipuutoksen oireita ihossa ovat:

  • Rypyt ja juonteet
  • Elottomuus
  • Karheus
  • Elastisuuden ja kiinteyden puute
  • Epätasainen pigmentaatio ja pigmenttiläikät
  • Epäpuhtaudet ja akne

Blogikirjoituksestani; A-vitamiinin tärkeys ihonhoidossa,  voit lukea lisää A-vitamiinista.

 

TUOTESUOSITUKSIA  JOISSA VALOSUOJA

 

ARTDECO Sun Protection Powder Foundation SPF50 (vain luonnollisia aurinkosuojafilttereitä) on täydellinen meikkivoide aurinkoisille päiville. Erittäin korkean aurinkosuojakertoimen ja UVA- ja UVB-suodattimien ansiosta puuterimeikkivoide suojaa ihoa soluvaurioilta ja valon aiheuttamalta ihon ikääntymiseltä.

BTB13 Antioxidant Sun Cream SPF30 Kotimainen korkean suojan aurinkovoide aikuiselle iholle. Silkkisen ohut, hyvin imeytyvä voide sisältää ruusunmarjaöljyä, Q10:ä sekä ihon ikämuutoksia hoitavaa BTB13-soluaktivaattoria. Vain luonnollisia UV-suojafilttereitä.

iS CLINICAL Extreme Protect SPF 30 kehitetty alkujaan syöpäsairaalan potilaiden tarpeisiin. Hoitavin suurikertoimisella suojalla varustettu päivävoide mitä minulla on kosmetologi urani  (26v) aikana ollut asiakkailleni tarjota. Loistava rauhoittamaan tulehtunutta, punoittavaa ihoa, sekä ikääntyneelle iholle.

iS CLINICAL  Eclipse SPF 50+  puhtaasti fysikaalinen (eli luonnollinen) valosuoja iholle joka tarvitsee maksimaalista suojaa UV-säteilyltä, alla kannattaa käyttää ravitsevaa seerumia sillä tämän vahvuus ei ole hoitavuudessa. Löytyy myös sävyllisenä.

Dermalogica  Skin Perfect Primer SPF 30 tästä yhdestä lempparituotteestani höpöttelinkin jo aiemmin. Puhtaasti fysikaalinen suoja.

BTB13  Antioxidant BB Cream SPF15  kotimainen loistava BB-voide. Kevyesti väriä antava/tasoittava voide joka tuntuu ihanalta iholla. Tasoittaa pieniä juonteita ja tekee kasvoihin terveen maltillisen GLOW hehkun. Ihosta tulee kaunis kuin photoshopattu 🙂 Etenkin talvella tarvitsee alle hoitavamman voiteen tai voideseerumin. Puhtaasti fysikaalinen suoja.

Jos kaipaat pysyvämpää väriä kasvoillesi, niin markkinoilla on nykyisin aivan upeita itseruskettavia tuotteita ( jos kuulet jonkun puhuvan ”IR” tuotteista, niin se tarkoittaa juurikin itseruskettavia). Täältä voit katsoa EwaSin ”IR” valikoiman kasvoille Ja kaikki antaa hyvin luonnollisen sävyisen rusketuksen ( enhän mie muuten niitä valikoimaani olisi edes ottanutkaan 🙂 )

 

 

 

EKOPHARMA Tyrni Sun Shield SPF30 Kasvovoide Kotimainen korkean suojan aurinkovoide aikuiselle iholle. Antioksidanttinen aurinkovoide imeytyy täydellisesti ja suojaa UVA- ja UVB-säteiltä.

Murumuru BB-Voide SPF15 on ihoa kaunistava voide, joka tuo kevyen sävyn ja hehkun kasvoille. Tuoksuu aivan ihanan herkullisen toffeiselle. Kotimainen tuote.

Floramen 5-in-1 BB-voide on innovatiivinen yhdistelmä ihonhoitoa ja värikosmetiikkaa. Luo virheetön iho silmänräpäyksessä.

 

Nautitaan ulkoilmasta, auringosta, lämmöstä, elämästä mutta samalla vaalien ihon hyvinvointia (tai jos se ihon hyvinvointi sinnuu kiinnostaa 🙂 )

 

 

Jos olet Kuopion suunnalla, voit toki tulla shoppailutuntien aikana myös ostoksille hoitolaani tai tulla hakemaan EwaSi verkkokauppa ostoksesi, säästäen postimaksut 🙂

SKY-kosmetologi Eva Kankkunen

 

Kirjoitus päivitetty 2/24

P.S. Jos kaipaat perusteellisempaa infoa UV-säteilyn haitoista ihollemme, niin täältä sitä löytyy sivu kaupalla:

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *