luonnonkosmetiikka

Luoononkosmetiikka versus "normi" kosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa ja ”normi” kosmetiikkaa ei ole mielestäni aina oikeudenmukaista verrata toisiinsa. Kaikkia asioita ei voida (ainakaan vielä) toteuttaa luonnonkosmetiikan puolella vielä ihan synteettisiä vastaaviksi, esim. joidenkin tuotteiden koostumus, ihotuntuma, ripsivärin kesto…

Jos haluat käyttää mahdollisimman luonnollisia raaka-aineita ihollesi, silloin pitää olla valmis tekemään välillä hieman kompromisseja.

Britakakku

Jos sinä päätät vaikka syödä terveellisemmin, luopua viljoista, sokerista, niin ei se mantelijauhoista ja steviasta tehty kakku maistu samalta kuin perinteinen britakakku. Se maistuu erilaiselta. Sitä pitää yrittää löytää mahdollisimman hyvä stevia kakku resepti. Eikös?

Tämä kuvassa oleva täysin luonnollinen, hypoallerginen  aurinkorasva, joka käy myös pienten lasten iholle 3v.> sai juuri aika murska-arvion lehdessä ja siinä artikkelissa oli kaksi luonnollista aurinkorasvaa, (toinen sai vielä huonommat arvostelut) loput olivat kemiallisia aurinkosuojia. Tämä ei ole mielestäni ollenkaan reilu asetelma. Niitä pitäisi arvioida erikseen. Jos mietitään mitä fysikaaliset suojat olivat ennen, niin sitä oli todellakin valkoinen kuin

Niiskuneiti, Muumipeikko, Muumimamma tai Muumipappa.

Ja kaiken lisäksi iho oli ihan lähmätahmainen ja kaikki pienet hiekanjyvät tarttui ihoon. Ja entäs sen saaminen pois iholta OMG vaan. Pyyhit ja hankaat öljyyn kastetulla kangastilkulla koko vartalon läpi ja sitten kunnon pesut vielä suihkussa ja silti sitä saattoi ihoon jäädä ja iho sitten alkoi kuivumaan HuhHuh sanon vaan.

Niin ollaanhan sitä kyllä kehityksessä tehty JÄTTIHARPPAUS fysikaalisten aurinkosuojien tiimoilta.

 

kemiallinen aurinkosuoja

Uskon , että tulevaisuudessa kemialliset aurinkosuojafiltterit tullaan kieltämään,  Australiassa tietyillä rannoilla niiden käyttö onkin kiellettyä, sillä ne aiheuttavat korallien kuolemaa. Eikä meidän vesistöt ja niiden eliöt myöskään niistä pidä. Enkä usko, että kemiallinen aurinkosuoja joka löytyy vielä kolmen päivän päästäkin kaulasi rauhasista tai erittyy rintamaitoon, virtsaan, niin voi mitenkään olla hyvä asia kenellekään. Joka vuosi tulee uusia käyttörajoituksia/ kieltoja kosmetiikankin käyttämiin raaka-aineisiin ja minä odotan sitä vuotta, kun nuo hormonitoimintaa haittaavat kemialliset suojafiltterit kielletään. Turvallisesti auringossa blogikirjoituksestani voit lukea aiheesta lisää.

Eilen tongin multaa koko päivän pihalla ja olin reilusti supsuttanut Acorelle Aurinkosuojasuihke SPF50 150 ml. ja se kyllä imeytyi ihan kokonaan ihooni, ei hetken päästä ollut pienintäkään vaalea kerrosta havaittavissa, pelkästään tuntien päästä hikoillessani näkyi PienenPienet valkoiset rannut kyynärvarren sisäpuolella. Joten ei ole mielestäni iso kompromissi ”normi” kosmetiikkaan verrattuna.

Elimistösi kiittää ja luonto kiittää ?

Ja mitä tulee kuvassa olevaan  EKOPHARMA Mustikka Sensitive SPF 50  on ensimmäinen suomalainen suurikertoiminen aurinkosuojavoide jonka valikoimiini olen kelpuuttanut. Nyt on oikeasti osattu myös täällä meillä Suomessa tehdä käyttöystävällinen fysikaalinen aurinkosuoja voide jossa on näin iso suojakerroin. JIPPIIII!!! Öljypohjainen koostumus hoitaa herkkää ihoa. Todella hyvin ihoon imeytyvä, jättää vain ihan todella hentoisen pienenpienen valkoisen hunnun iholle.

 

Lisävinkkejä hyvistä fysikaalisista aurinkosuojatuotteista löydät:   Turvallisesti auringossa blogikirjoituksestani.

 

Ihanaa, riemastuttavaa kesää. Let The Sun Shine, Let The Sun Shine…

 

 

 

Jos olet Kuopion suunnalla, voit toki tulla shoppailutuntien aikana myös ostoksille hoitolaani tai tulla hakemaan verkkokauppa ostoksesi, säästäen postimaksut ?

SKY-kosmetologi Eva Kankkunen

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *