puhdistusöljy

puhdistusöljy

Puhdistusöljy – Mikä se on – Miksi sitä olisi hyvä käyttää

Jos minä saisin päättää, kaikki ihonhoidosta kiinnostuneet harrastaisivat kaksoispuhdistusta (iltaisin), hoitonesteiden löträilyä sekä käyttäisivät AINA päivisin jotain antioksidantti/ suojakertoimellista tuotetta kasvoillaan.

Kaikki teho irti hoitotuotteistasi.

Ihonhoidon kaiken AAAjaOOO (niin kuin opettajani aikoinaan sanoi) on sen oikeanlainen puhdistaminen. Vaikka olisi kuinka maailmanparasmegasuperhuippuhyvä seerumi käytössä, niin eihän se pääse taikojansa tekemään jos se levitetään iholle joka ei ole puhdas ja vastaanottavainen.

Kuulen välillä asiakkailtani; enhän minä meikkaa, niin pyyhkäisen välillä vähän jollain kasvovedellä muistaessani tai huuhtaisen pelkällä vedellä, että kyllähän se riittää, NOOOUUUUPPP!!!  Yleensä näin tekeviä yhdistää kuiva, enemmän tai vähemmän herkistynyt iho. Kraanavesi on monesti emäksistä, siis kovaa ja kuivattaa ihoa. Meillä täällä Kuopiossa veden pH on reilusti yli 7, kun taas ihon pH on noin 5 (ihanteellisesti sen olisi hyvä olla lähemmäs 4).

Huonosti puhdistettu iho ikääntyy ennenaikaisesti.

Kaikki epäpuhtaudet, hiki, meikin rippeet, aurinkorasvan rippeet, ilmansaasteet, pientalo asutusalueen piipuista tupruttavat pienhiukkaset (mitä tosin on monesti myös meidän sisäilmassa) aiheuttavat ihosoluissamme hapetusstressin joka herkistää, aiheuttaa tulehdusta, ihon ennenaikaista ikääntymistä, pigmentoitumista..

Etenkin iltapuhdistus on sellainen johon kannattaisi jaksaa panostaa (vaikka ei olisikaan sitä meikkiä). Kaikki päivän saatossa tullut lika ei lähde pelkällä haalealla vedellä (ei se rasvainen lautanenkaan puhdistu huljauttamalla sitä haalean veden alla) tai välttämättä edes vesiliukoisella puhdistustuotteella. Jos levität voiteen ”likaiselle” iholle niin voiteen alle jäänyt lika jää sinne muhimaan ärsyttäen ja herkistäen ihoa. Voidehan on suunniteltu imeytymään mahdollisimman hyvin ja samalle se sitten puskee sitä ”likaa” syvemmälle ihoon ja herkkä iho vaan herkistyy lisää.

Nykyaikana löytyy niin paljon ”ihoystävällisiä” ihoa hoitavia meikkejä, joten enää ei tarvitse ajatella, että iho rasittuisi meikkaamisesta. Monesti asia onkin ihan päinvastoin ja mitä herkempi iho sitä tärkeämpää olisi sille levittää esim. meikkipohja suojaamaan ilmansaasteilta, katupölyltä, viimalta, pakkaselta..

Joten jos ajattelet ettei meikkaamattomien kasvojen pesuun tarvitse niinkään panostaa, niin minäpä sanon etéhei vaan päinvastoin, kaikki päivän mittaan tullut ”saaste” on päässyt suoraan paljaalle ihollesi ja se pitää todellakin saada sieltä hellävaraisen tehokkaasti pois, ihohuokosista asti.

Varhaisteininä pesin kasvoni saippualla narskuvan puhtaaksi ja sitten hinkkailin Suomesta ostamallani legendaarisella Aaprikuorinnalla ja olin tyytyväinen nirskuvan narskuvan rutikuivaan aikaansaannokseeni, että nytpä on puhdas iho.

Oijavoi (ojochsmör 🙂) ei ihme, että poskeni huutavat näinä päivinä hyvin herkästi hoosiannaa, toki sitä on myös avittanut kosmetologi opiskelujeni aikainen hurahdukseni liian tujuihin ja liian usein tekemiini kuorintoihin.

puhdistusöljy

Öljykö se puhdistaa ihomme parhaiten??

Syksyllä 2006 istuin koulutuksessa ja kuulin ensimmäisen kerran esipuhdistusöljystä ja ajattelin YUCK!!! ihonihan on jo valmiiksi rasvainen. Olin T O D E L L A skeptinen ja negatiivinen koko ajatukseen. Tullessani illalla kotiin ja tehdessäni kaksoispuhdistuksen olin siitä kerrasta myyty. Ikunas ennen ei ollut kasvojeni iho tuntunut kotioloissa, niiiin pehmeän raikkaan puhtaalle ja vahvakin meikki vaan sulaa ja liukenee todella helposti pois kasvoilta. Siitä lähtien se on sitten kuulunutkin iltaharrastuksiini 🙂

Kaksoispuhdistus sopii ihan kaikille, kaikkien iho hyötyy siitä (kunhan toka putsari ei ole liian tuju). Esipuhdistusöljy liuottaa hellävaraisen lempeästi vahvimmankin teatterimeikin, sopii loistavasti rutikuivalle pergamenttisen ohuelle hipiälle kuin öljyä valuvalle akne ihollekin. Kaksoispuhdistus kannattaa tehdä iltaisin, hyvin tukkoinen iho hyötyy siitä myös aamuisin.

Olen vuosien varrella testaillut tosi monia eri puhdistusöljyjä ja niissäkin on tietenkin hurjan paljon eroja. Toiset toimii oikein hyvin ja toisista jää kunnon öljykalvo iholle. Lukiessani tuotearvosteluja törmään välillä kehuihin puhdistusöljystä joka jättää niin ravitun ja öljyisen tunteen kasvoille ettei tarvitse  mitään muuta kasvoille yöksi laittaa. Minä sanon, että IIIIKKKK!!! Itseäni ihonhoidossa kiinnostaa kyllä paljon muukin kuin pelkkä tunne. Epäilenpä ettei se nassu ole hyvin myöskään puhdistunut ja kuinka ihmeessä öljykerroksen läpi saisi mitään vesipohjaisia tehoaineita imeytettyä sinne ihoon, esim. juuri niitä vesipohjaisia, kosteuttavia aineosia.

Esipuhdistusöljy liuottaa öljypohjaiset epäpuhtaudet ja vesipitoinen puhdistustuote viimeistelee puhdistuksen. Puhdistusöljyssä on oikeastaan tärkeintä, että se tekee tehtävänsä hyvin eikä jää pyörimään iholle, siinä mielessä sama tuote sopisi ihan ”kaikille”, sen kanssa ei tarvitse miettiä ihotyyppiä, jälkimmäinen putsari pitää valita yksilöllisesti.

Käyttö:

Puhdistusöljy levitetään täysin KUIVILLA käsillä KUIVALLE iholle, suoraan meikinkin päälle myös sy-iholle (ei ripsienpidennyksille/ kestotaivutuksille). Pyöritellään öljy tarkasti ja hyvin kauttaaltaan koko kasvoille, kaulalle, pyyhitään enin öljy/lika/meikki pois kasvopaperilla tai kestovanulapuilla tai musliiniliinalla tai vanhasta T-paidasta leikatulla kangas palasella (dermalogica ja DJUSIE puhdistusöljyä ei tarvitse pyyhkiä, ne emulgoituvat kasvoilta helposti pois pelkällä vedellä),  kastellaan kädet ja emulgoidaan loppu öljy hierovin liikkein (muista kohottavat ylöspäin suuntautuvat sivelyt)  pois kasvoilta, huuhtaistaan kasvot ja käydään vielä vesipohjaisella puhdistustuotteella kasvot huolellisesti läpi. Nyt voi astua suihkun alle tai huuhtasta lavuaarissa  ja avot nyt on puhdas, pehmeä ja vastaanottavainen iho, eikä ole niukeenaukee rutisevan kuiva (kunhan vesipohjainen puhdistus on valittu omalle iholle sopivaksi).

Itse käyn joka ilta suihkussa jonka yhteydessä teen kaksoispuhdistuksen ja siinä samalla monesti kuivakuppaan kasvot ja kaulan ja sitten käyn silikoonisella ”lärpäkkeellä” kasvoni läpi ennen puhdistustuotteiden pois huuhtoa.

Entäs kasvojen pesu aamuisin?

Peset varmaan aina iltaisin hampaat ja silti suussa on aamuisin ei niin freessi hönkäys ja ei tulisi mieleenkään olla aamulla pesemättä hampaita. Yön aikana elimistömme käsittelee kuona-aineita ja ihomme on suurin puhdistava elimemme joten ehdottomasti on kasvot pestävä myös aamuisin (aamuisin on hyvä käyttää mietoa, hoitavaa puhdistustuotetta). Jos et ole sitä ennen tehnyt tulet huomaamaan kuinka ihosi kirkastuu, tuntuu ja näyttää paremmalta, meikki istuu kauniimmin ja päivän hoitotuotteet imeytyvät mahdollisimman hyvin ihoon. Solut tarvitsevat esim. antioksidanteista suojaa päivän rasitteilta.

Herättyä pesastaan kätöset (käsiin jäävä kosteus yleensä riittää, ei ole välttämätöntä kastella kasvoja) levitetään puhdistustuote kasvoille, annetaan sen vaikuttaa hampaiden harjailun ajan (ei koske kaikkia putsareita, esim. vaahtoja) ja huuhdellaan kasvot haaleahkolla vedellä. Heille jotka eivät voi aamuisin KUVITELLAKKAAN vedellä löträilyä, niin musliiniliinan avulla voi pyyhkiä puhdistutstuotteen pois, samalla tulisi iholle hellävarainen kuorintakin tai sitten h o i t a v a misellivesi, ei kuivattava sellainen.

Kirkkaimmilla Kasvoilla Kohti Uutta Päivää!

 

Tuotesuosistuksia:

dermalogicaPre Clensing Oil, puhdistusöljy on ollut ehdoton lempparini jo 16 vuotta joka emulgoituu kasvoilla pelkällä vedellä joten sitä ei tarvitse pyyhkiä millään pois. Tästä löytyy myös matkakoko jos haluaa ensin testata ensin sitä.

Kotimaista osaamista tarjoaa BTB13 Gentle Cleansing Oil, hellävarainen puhdistusöljy

dermalogica PreCleanse Balm, puhdistusbalmi on hyvä ottaa mukaan reissuun, treenikassiin ja tämän mukana tulee se minun käyttämä silikooninen ”lärpäke” 🙂 Emulgoituu myös kokonaan pois pelkällä vedellä.

       

EKOPHARMA Karpalo Puhdistusöljy Balmimainen puhdistusöljy muuntuu iholla maitomaiseksi emulsioksi, joka puhdistaa ihoa tehokkaasti vieden mukanaan myös vahvankin meikin.

DJUSIE Liguid Silk Puhdistusöljy on silkkinen ja virkistävä puhdistusöljy, joka jättää sekä kuivan että rasvoittuvan ihon täydellisen puhtaaksi, hengittäväksi, kirkkaaksi ja tasapainoiseksi. Ihana tuoksu.

Reissuun, matkalle, treenikassiin suosittelen balmia, öljyt saattaavat aina siprata ulos puteleistaan.

Jos kertakkaikkiaan öjypuhdistus tuntuu ylivoimaiselta suorittaa, niin sitten iltaisin kannattaa pyyhkiä  BTB13 misellivedellä  tai EKOPHARMA misellivedellä  tai  UOGA UOGA Misellivedellä koko kasvot ja silmämeikki (ei jos on ripsienpidennykset tai -taivutukset) ennen varsinaisen puhdistustuotteen levittämistä. Monet misellivedet kuivattavat ihoa, mutta nämä eivät sitä todellakaan tee.

 

Jos olet Kuopion suunnalla, voit toki tulla shoppailutuntien aikana myös ostoksille hoitolaani tai hakea verkkokauppa ostoksesi säästäen postimaksun 🙂

SKY-kosmetologi Eva Kankkunen

Teksti päivitetty 02/24

 

1 reply
  1. Marjaana
    Marjaana says:

    Minä olen tehnyt kasvoille kaksoispuhdistuksen joka ilta jo kymmenen vuotta ja olen saanut sillä rasvaisen, mutta herkän ihoni tasapainoon. Eikä se minusta ole tuntunut työläältä tai hankalalta. Millään rievulla en halua herkkää ihoani alkaa hankaamaan, mutta onneksi on olemassa myös putsareita, joihin ei moista hinkkaamista tarvita.:) Itse käytän esipuhdistusöljynä Dermalogican PreCleansea. Levitän sen kuivin käsin kuiville kasvoille, sen jälkeen kastelen kädet ja hieron kasvojani. Öljy muuttuu ”maitomaiseksi” ja liottaa kasvoilta meikin ja lian. Sen jälkeen pesen kasvoni vielä BTB13 Sensitive Cleansing Creamilla. Dermalogican PreCleanse on muutoin loistotuote (erittäin riittoisa!), mutta se on tosiaankin öljyä ja siksi sitä on hankala kuljettaa mukana, ilman että joka paikka on öljyisenä, mutta se on koti kylppärin ehdoton suosikki tuote. Nyt minulla on ollut myös kokeilussa EKOPHARMA Helsinki – Karpalo Puhdistusöljy – oil-to-milk. Se toimii samaan tapaan kuin Dermalogican PreCleanse, mutta se on geelimäistä ja pumppupullossa, joten sitä on kätevä kuljettaa mukana ja sehän on valmistettu Suomessa!

    Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *