hoitoneste

hoitoneste

Hoitoneste – Miksi kaikkien pitäisi sitä käyttää

Hoitoneste on ihonhoidon kulmakiviä ja niin kuin jo aiemmin kirjoitinkin, että jos minä saisin päättää, kaikki ihonhoidosta kiinnostuneet tekisivät iltaisin kaksoispuhdistuksen esipuhdistusöljyn kanssa, käyttäisivät päivisin riittävää UV-suojaa (läpi vuoden) ja joka pesun jälkeen sivelisivät/ taputtelisivat/ painelisivat/ supsuttelisivat ihollensa hoitonestettä.

Hoitonesteillä kosteutta syvemmälle ihoon.

Itse olen ihan totaalisen hurahtanut hoitonesteiden käyttöön ja olenkin niitä ahkerasti painellut iholleni yli 20 vuotta. Saman kuumeen olen tartuttanut melkein kaikkiin hoitolani asiakkaisiin 🙂 ja  myydyin tuotteeni onkin kotimainen BTB13 multikosteuttaja,  Se on juurikin tehty pohjoisen ihon tarpeita ajatellen. Melkein päivittäin saan kuulla huokailuja joltain asiakkaaltani kuinka ihana se onkaan.

Hoitoneste ei ole siis sama asia kuin kasvovesi. Kasvovesi on pääasiassa tarkoitettu puhdistuksen viimeistelyyn ja palauttamaan ihon pH arvo normaalille tasolle (ihon pH n.5 ja hanavesi monesti n.7). Kyllä kasvovedetkin sisältää paljon hoitavia raaka-aineita mutta hoitonesteet ovat puhtaasti hoitotuotteita, kuin laimea seerumi.

Hoitovedet vesipohjaisina tuotteina imeytyvät hyvin ihoon, yleensä paljon paremmin, kuin esim. öljypohjaiset tuotteet. Törmään monesti siihen kuinka joku kertoo pärjäävänsä pelkästään jollain öljy tuotteella jolla hän tekee kasvojen puhdistuksen ja samainen tuote sitten toimii myös  hoitotuotteena.  (Täältä voit lukea aiemman kirjoitukseni miksi suosin esipuhdistusöljyjä kasvojen puhdistuksessa). Minä suosittelen AINA minkä tahansa voiteen/öljyn alle vesipohjaisen hoitoveden, jos halutaan ravita ihoa yhtään syvemmältä. Joten valitettavasti minimalisteille, yksi tuote ei kerta kaikkiaan pysty tekemään kaikkea. Hoitoneste vie hoitavat raaka-aineet syvemmälle ihoon ja voide/öljy ”lukitsee” ne sinne.

Eihän kuiva tiskirättikään ime nestettä hyvin.

Hoitovedet tehostavat myös seuraavaksi laitettavan tuotteen imeytymistä ja yleensä esim. voidetta ei tarvitse laittaa niin paljoa (rahnoo ehkä säästyy 🙂 ) Havainnollistan monesti asiakkailleni, että yritäppä kuivaan tiskirättiin saada kaatunut neste imeytymään, niin onpas aikas hankalaa, mutta hieman kostea rättipä sen imaisee että SLUPRS vaan. Onneksi kukaan ei ole herneitä nenusiinsa vetänyt miun TISKIRÄTTI  höpötyksestä 🙂

Jos siis tuntuu ettet millään meinaa löytää tarpeeksi kosteuttavaa voidetta tai voide jää vain pyörimään iholle, voiteessa ei välttämättä olekaan mitään vikaa vaan tarvitsee kaverikseen hoitoveden.

KÄYTTÖ

Heti puhdistuksen jälkeen supsuttele/taputtele/painele hoitoneste koko kasvoille (yleensä myös silmänympärysiholle) kaulalle, decolteelle. Kuiva, kiristävä tunne kaikkoaa yleensä välittömästi. Jos ihosi on oikein kuiva voit taputella toisen, kolmannen.. kerroksen, oikein kunnolla ”juottaa” hoitonestettä ihollesi, anna hetken aikaa nesteen imeytyä ennen uuden kerroksen laittamista. Levitä sitten seerumi/voide/öljy, hoitonesteestä vielä hieman kostealle iholle. Voit suihkutella hoitonestettä iholle pitkin päivää tarpeen mukaan ja sillä voi kiinnittää ja freesata myös meikin. Monesti suihkuttelen hoitonestettä myös käsivarsilleni, sääriin sekä yöksi käsiini voiteen alle sillä pitäähän nyt kosmetologin sormet tuntua ihanan pehmoisilta 🙂

SUIHKUTELLEN SÄTEILEVÄMPI IHO

Tuotesuosituksia

hoitovesi

 

BTB13  Ultimate Moisturizer,  multikosteuttaja, kotimaista huippu osaamista jonka mainitsinkin jo aiemmin, oikein vesiputous iholle, voi kun tätä olisi sammio mihin voisi pulahtaa 🙂 Tämä on hoitolani myydyin tuote.

iS CLINICAL  Copper Firming Mist hoitoneste, tarjoaa tehokkaan antioksidanttisuojan ja taistelee  tehokkaasti ihon ikääntymistä vastaan.

pHformula P.O.W.E.R. essence tonic, hoitoneste, antaa suojaa ilmansaasteita, UV-säteilyä ja sinistä valoa vastaan.

dermalogica  Antioxidant HydraMist, ihanalle hieman itämaiselle tuoksuva antioksidanttinen hoitoneste, ei sisällä hajusteita vaan tuoksu tulee raaka-aineista (mm ruusupuu, pelargonia, sitruuna).

dermalogica Hyaluronic Ceramide Mist  on ihoa ravitseva, runsaasti kosteutta, hyaluronihappoa ja keramideja sisältävä suihke,  joka auttaa tasoittamaan juonteita ja vahvistamaan ihon suojakerrosta.

dermalogica Multi-Active Toner tarjoaa välitöntä helpotusta kuivaan kiristävään ihoon.

dermalogica Micro-Pore Mist, Hoitosuihke on virkistävä kasvovesisuihke, joka supistaa näkyvästi huokosia ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen, kirkastaa näppyjen aiheuttamia jälkiä ja vähentää kiiltelyä.

hoitoneste

Täältä kaikki luonnonkosmetiikan hoitonesteet.

EKOPHARMA – Mustikka Sensitive Hoitovesi Hellävarainen ja hajusteeton kasvovesi herkälle iholle sisältää antioksidanttista mustikkauutetta, joka suojaa ihoa ympäristön rasitukselta.

EKOPHARMA Vadelma GLOW hoitovesi, koivunmahlapohjainen kasvovesi kosteuttaa ja lisää ihon kimmoisuutta.

EKOPHARMA – Karpalo CLEAR Hotovesi Raikastava, koivunmahlapohjainen kasvovesi tasapainottaa talintuotantoa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

DJUSIE – Acid Bloom, Hoitoneste pH-tasapainoa ylläpitävä hoitoneste kosteuttaa ihon napakan täyteläiseksi ja tekee siitä elinvoimaa hehkuvan ja mehukkaasti kuultavan.

BYBI Beauty  MEGA MIST  Hyaluronihappo Hoitosuihke, super ihanalle tuoksuva, todella tehokas kosteuttava hoitoneste joka on niin kauniissa lasisessa pullossa että.

farfalla Luomu  Ruusu Kukkaisvesi, kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille: herkälle, kuivalle, tasapainoa kaipaavalle ja ikääntyvälle iholle.

Ja ilman muuta pidetään huoli myös riittävästä veden juonnista. Itse lisään tipan ”sole vettä” tai pienen hyppysellisen suolaa vesilasiini. Uskon, että elimistö pystyy näin solutasolla ottamaan veden vastaan  paremmin.

Jos olet Kuopion suunnalla, voit toki tulla shoppailutuntien aikana myös ostoksille hoitolaani tai hakea verkkokauppa ostoksesi säästäen postimaksun 🙂

SKY-kosmetologi Eva Kankkunen

Teksti päivitetty 02/24

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *