kuivat kädet

Kuivat kädet, niistä en juurikaan koskaan kärsi vaikka kerran laskin, että työpäivän aikana tuli löträiltyä 72 krt käsidesin kanssa (+ vielä kaikki käsien pesemiset lisäksi ja tämä oli jo ennen koronaa) ja silti monet asiakkaani kommentoivat pehmeitä käsiäni.

Käsidesissä on aika paljon eroja ja kannattaa pyrkiä valitsemaan sellainen joissa olisi käytetty myös hoitavia raaka-aineita, esim. kosteuttavaa glyseriiniä.

Mielestäni kuitenkin vielä tärkeämpää ihon kannalta on:

Millä sinä peset kätesi.

Minähän pesen ihan hurjana käsiäni enkä juurikaan kärsi niiden kuivuudesta. Reissaillessa (nyt ei tietenkään ole tullut sitä harrasteltua, en ole päässyt edes vanhempiani ja veljeni perhettä morjestamaan Tukholmaan) kyllä huomaankin sitten suuren eron jos joudun pesemään saippualla joka ovat kuivattavilla sulfaateilla kyllästetty, niin johan rupeaa minunkin kätöset niukumaan, naukumaan ja huutamaan hoosiannaa.

Ei kasvojen, ei vartalon eikä myöskään käsien iho tykkää liian lämpimästä kraanavedestä, joka jo pH-arvoltaan on monesti vääränlainen ihollemme, kuivattaen sitä entisestään. Vaikka kuinka ihanalta se tuntuisi seistä kuuman suihkun alla, niin iholta on turha odottaa kiitosta sellaisen session jälkeen.

Tiskipesuaine on suunniteltu irrottamaan astioista rasvaa tehokkaasti ja samalla teholla se liottaa rasvat käsistä, ja tuloksena: liuskottuneilla kynsillä olevat korppukuivat kädet. Tiskihanskat käyttöön, käsin tiskatessa!

Kuiva iho on monesti myös rikki ja silloin voi pöpöt päästä valloilleen, joten pieneenkin käsien kutinaan kannattaa reagoida ajoissa, ettei tilanne pääse riistäytymään käsistä ja sitten ollaankin esim. kortisoni kuurilla (joka monesti olisi täysin vältettävissä säännöllisellä hoidolla).

Käsirasva ei riitä yksinään.

Etenkin tähän aikaa vuodesta kannattaa kädet rasvata JOKAIKINENYÖ. Samoin kuin vuosikausia olen höpötellyt kasvojen hoidon tiimoilta, niin nestemäiset tuotteet vievät hoitavat aine-osat syvemmälle ihoon ja voide/öljy lukitsee ne sinne, piste!

Illalla ensin hoitoneste tai jos ei ole sellaista, niin sitten sopiva hoitava kasvovesi ja HETI perään voide/öljy. Jos käsien iho on jo ärsyyntynyt, niin silloin kannattaa käyttää alla täsmäaseena todella tehokkaita kukkais/kasvivesiä.

Rikkoutuneelle iholle on hyvä kokeilla hunajaa, joka on luonnostaan antibakteerinen ja sitähän käytetään myös sairaaloissa. Vegaaneille (ja muutenkin) loistava luonnon aarre on pihkavoide.

Meillä kotona on palovammoja hoidettu hämmästyttävän tehokkaasti hunajalla ja koiran tulehtunut leikkausarpi rauhoittui silminnähden jo ensimmäisen pihkavoide levityksen jälkeen.

HANSKATHANSKATHANSKAT!!!

ÄLÄ palelluta käsiäsi! Siitä käsien iho suuttuu välittömästi ja jos sinulla on oikeinoikein hyvä kuulo, niin voit kuulla kuinka käsiesi iho ritistenrätisten halkeilee ja sinne syvennyksiin pahis bakteerit riemun kiljahduksin sukeltavat. Käsiäsi rupeaa kutittamaan ja niitä on pakko vähän hinkutella ja bakujen pirskeet oikein kunnolla starttaavat ja soppa ompi valmis.

SPF SPF SPF

Silloin, kun ulkona voipi olla ilman hanskoja, niin jos haluat välttää kädenselkämyksien pigmentoitumisen, niin muistahan levittää aurinkosuojavoidetta myös käsiisi. UVA säteet erityisesti ovat niitä, jotka aiheuttavat solumuutoksia, ikäännyttävät ihoamme ja ne läpäisevät myös lasin, joten käsiin aurinkorasva myös autolla ajaessa.

Kuivien käsien kotiläksyt:
  • Hoitavampi käsidesi (jos tarve sellaiselle)
  • Ei liian lämmintä vettä iholle
  • Lempeä/hoitava käsisaippua
  • Tiskihanskat tarvittaessa
  • Yöksi käsien iholle neste + rasva/öljy
  • Kylmään aikaan HANSKATHANSKATHANSKAAAAAT

Jos käsiesi iho on niin huonossa kunnossa, ettet kotikonstein saa niitä kuntoon ja asustelet Kuopion suunnalla, tule ihmeessä kokeilemaan hoitolaani sinisen LED valoterapian tehoa tai kysele paikkakuntasi hoitoloista LED hoitoa.

Pehmosilla kätösillä on ihanaa saada paijailuja

ja paijata rakkaitaan ❤️

kuivat kädet

KUIVILLE KÄSILLE TUOTESUOSITUKSIA

Poimin tähän muutamia esimerkkejä verkkokaupastani ja muistutuksena, että kaikki tuotteeni ovat eläinkokeettomia (niin kuin ONNEKSI tänä päivänä kaikki Euroopassa myytävä kosmetiikka on, tai ainakin pitäisi olla, joten tuo merkintä on oikeastaan tullut turhaksi ja sehän on loistava asia)  ja vaikka tuote ei olisi vegaaninen, niin se ei tarkoita, että se sisältää jotain eläinperäistä raaka-ainetta, vaan siinä voi olla esim. hunajaa 🙂

 

NAVITER Clean Beauty – Probioottinen Käsienpesugeeli: Kuivat kädet saavat hoivaa ja vahvistusta kun peset tällä  probioottilysaatteja sisältävällä saippualla, joka jokaisella pesukerralla tukee lisää ihon suojakerrosta. Suomalaisen luomulaatuinen antioksidanttinen mustaherukan lehtiuute rauhoittaa ihoa ja sisältää paljon luontaista C-vitamiinia. Ekologiset sokeripohjaiset pesevät aineet sopivat erityisen hyvin myös toistuvaan käsien tehokkaaseen puhdistamiseen.  

MARIUS FABRE – Marseille-nestesaippua oliivi/mänty: Tämä laadultaan ylivertainen, Marius Fabren kuuluisassa saippuatehtaassa valmistettu aito Marseille-nestesaippua on valmistettu perinteisellä tavalla ja on täysin luonnollinen. Huumaava metsän tuoksu joka tulee aidoista eteerisistä öljyistä. tätä voi käyttää vaikka keittiösaippuana, sillä tällä voi pestä vaikka tomaatit tai ihan vaikka koko vartalon, vauvasta vaariin 🙂

—————————-

Jos kätesi iho on herkkä, kuiva, ikääntynyt niin ainakin yöksi voiteen alle on hyvä laittaa:

EKOPHARMA – Tyrni kasvovesi

Jos tuntuukin siltä, että iholla taitaakin jo pahis bakut juhlia, levitä käsillesi

EKOPHARMA – Karpalo Double Zinc Hoitovoide anna hetki imeytyä ja yöksi vielä sheavoide tai jokin öljy päälle.

—————————-

Hyviä käsivoiteita on vaikka kuinka, mutta mikään ei ole 26v kosmetologi urani aikana kolahtanut niin lujaa, kuin

pHformula – H.A.N.D. perfection cream: Tämä on kyllä aivan omassa luokassaan käsivoiteiden saralla ja puhuttelenkin häntä käsivoiteiden kuningattarena 🙂 Voi kun löytäisikin, joka tuotekategoriassa näin ylivertaisia tuotteita. Minulle ei ole koko hoitolani aikana ollut tarjota täsmäasetta asiakkailleni esim. sormien pykimiin, ennen tämän löytymistä. Parin peräkkäisen yön, kun tätä on käsiinsä sivellyt, niin kyllä huomaa eron ja tämä on sellainen tuote jonka säännöllistä käyttöä kiittelee sitten vuosien päästä katsellessaan saman ikäisten kädenselkämyksiä 🙂 T O D E L L A K I N taistelee ikämuutoksia vastaan.

Moi Forest – After Care Hand Cream, Laventeli Käsivoide  vie käsivoiteen uudelle tasolle vahvistaen käsien mikrobiomia, tehden niistä samalla silkkisen pehmeät. Ihana voide yöksi tehostamaan myös unta, rauhoittavan eteerisen laventeliöljyn myötä.

Tai EKOPHARMA Karpalo Re-Connecting Nature  ihoa suojaava ja ihon luonnollista mikrobiomia vahvistava hoitovoide sisältää Re-Connect Nature™ -metsähumusuutetta, joka tutkitusti vahvistaa ihon immuunijärjestelmää.

Jos haluat maksimaalisesti puskea hoitavat tuotteet ihoosi, niin päälle vielä kerros esim. kotimaisen  PURE=BEAUTY – Shea Butter – karitevoi

Näillä vinkeillä kuivat kädet jäävät historiaan ja saat nauttia samettisen pehmeistä kätösistä 🙂

 

 

Jos olet Kuopion suunnalla, voit toki tulla shoppailutuntien aikana myös tutustumaan tuotteisiin ja ostoksille hoitolaani tai tulla hakemaan EwaSi verkkokauppa ostoksesi, säästäen postimaksut 🙂

SKY-kosmetologi Eva Kankkunen

Teksti päivitetty 10-23

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *