Niinkuin jo aiemmin kirjoitinkin, että jos mie saisin päättää, kaikki ihonhoidosta kiinnostuneet tekisivät iltaisin kaksoispuhdistuksen esipuhdistusöljyn kanssa, käyttäisivät päivisin riittävää UV-suojaa (läpi vuoden) ja joka pesun jälkeen sivelisivät/taputtelisivat/painelisivat ihollensa hoitonestettä.

Itse olen ihan totaalisen hurantanut hoitonesteiden käyttöön ja olenkin niitä ahkerasti taputellut iholleni yli 10 vuotta. Saman kuumeen olen tartuttanut melkein kaikkiin hoitolani asiakkaisiin 😆 ja varmaankin myydyin tuotteeni onkin BTB13 multikosteuttaja.  Melkein päivittäin saan kuulla huokailuja joltain asiakkaaltani kuinka ihana se  onkaan.

 

Hoitoneste ei ole siis sama asia kuin kasvovesi. Kasvovesi on pääasiassa tarkoitettu puhdistuksen viimeistelyyn ja palauttamaan ihon ph arvo normaalille tasolle (ihon ph n.5 ja hanavesi yleensä n.7)

Hoitovedet vesipohjaisina tuotteina imeytyvät hyvin ihoon, yleensä paljon paremmin, kuin esim öljypohjaiset tuotteet. Törmään monesti siihen kuinka joku kertoo pärjäävänsä pelkästään jollain öljy tuotteella jolla hän tekee kesvojen puhdistuksen ja samainen tuote sitten toimii myös  hoitotuotteena.  (Täältä voit lukea aiemman kirjoitukseni miksi suosin esipuhdistusöljyjä kasvojen puhdistuksessa). Minä suosittelen AINA minkä tahansa voiteen/öljyn alle vesipohjaisen hoitoveden, jos halutaan ravita ihoa yhtään syvemmältä. Joten valitettavasti minimalisteille, yksi tuote ei kertakaikkiaan pysty tekemään kaikkea. Hoitoneste vie hoitavat raaka-aineet syvemmälle ihoon ja voide/öljy ”lukitsee” ne sinne.

Hoitovedet tehostavat myös seuraavaksi laitettavan tuotteen imeytymistä ja yleensä esim voidetta ei tarvitse laittaa niin paljoa (rahnoo ehkä säästyy 😄) Havainnollistan monesti asiakkailleni, että yritäppä kuivaan tiskirättiin saada kaatunut neste imeytymään, niin onpas aika hankalaa, mutta hieman kostea rättipä sen imaisee että SLUPRS vaan. Onneksi kukaan ei ole herneitä nenusiinsa vetänyt miun TISKIRÄTTI  höpötyksestä 😂😂😂

Jos siis tuntuu ettet millään meinaa löytää tarpeeksi kosteuttavaa voidetta tai että voide jää vain pyörimään iholle, voiteessa ei välttämättä olekaan mitään vikaa vaan tarvitsee kaverikseen hoitoveden.

 

KÄYTTÖ.

Heti puhdistuksen jälkeen supsuttele/taputtele/painele hoitoneste koko kasvoille (yleensä myös silmänympärys-, sy-iholle) kaulalle, decolteelle. Kuiva, kiristävä tunne kaikkoaa yleensä välittömästi. Jos ihosi on oikein kuiva voit taputella toisen, kolmannen.. kerroksen, oikein kunnolla ”juottaa” hoitonestettä ihollesi, anna hetken aikaa nesteen imeytyä ennen uuden kerroksen laittamista. Levitä sitten seerumi/voide/öljy, hoitonesteestä vielä hieman kostealle iholle. Voit suihkutella hoitonestettä iholle pitkin päivää tarpeen mukaan ja sillä voi kiinnittää ja freesata myös meikin. Monesti suihkuttelen hoitonestettä myös käsivarsilleni, sääriin sekä yöksi käsiini voiteen alle sillä pitäähän nyt kosmetologin sormet tuntua ihanan pehmoisilta 🥰

 

SUIHKUTELLEN SÄTEILEVÄMPI IHO

 

Tuotesuosituksia

 

 

BTB13  Ultimate Moisturizer,  multikosteuttaja, kotimaista huippu osaamista jonka mainitsinkin jo aiemmin, oikein vesiputous iholle, voikun tätä olisi sammio mihin voisi pulahtaa 😄 varmaankin hoitolani myydyin tuote.

 

iS CLINICAL  Copper Firming Mist hoitoneste, tarjoaa tehokkaan antioksidanttisuojan ja taistelee  tehokkaasti ihon ikääntymistä vastaan.

 

pHformula P.O.W.E.R. essence tonic, hoitoneste, antaa suojaa ilmansaasteita, UV-säteilyä ja sinistä valoa vastaan.

 

DERMALOGICA, Breakout Clearing All Over Toner, epäpuhtaan ihon hoitoneste.

 

DERMALOGICA  Antioxidant HydraMist, ihanalle hieman itämaiselle tuoksuva antioksidanttinen hoitoneste, ei sisällä hajusteita vaan tuoksu tulee raaka-aineista (mm ruusupuu, pelargonia, sitruuna)

 

DERMALOGICA  Multi-Active Toner, edullisin kosteuttava hoitoneste.

 

 

BYBI Beauty  MEGA MIST  Hyaluronihappo Kasvosuihke, super ihanalle tuoksuva, todella tehokas kosteuttava hoitoneste joka on niin kauniisssa lasisessa pullossa että.

 

EVOLVE ORGANIC BEAUTY Daily Defence, tämä  raikaalle tuoksuva pienimolekyylistä hyaluronihappoa sisältävä hoitoneste kosteuttaa ja rauhoittaa tehokkaasti.

 

EKOPHARMA Helsinki – Vadelma Virkistävä Kasvosuihke, sopii oikein hyvin myös teinin iholle rauhoittamaan ja kosteuttamaan.

 

Ja ilman muuta pidetään huoli myös riittävästä veden juonnista. Itse lisään tipan ”sole vettä” tai pienen ripsauksen puhdas+ elektrolyyttijauhetta vesilasiini. Uskon, että elimistö pystyy näin ottamaan veden vastaan paremmin.

 

 

 

 

SKY-kosmetologi Eva Kankkunen

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa